2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik:„Kata, a kormányban”, hova nézett félre az elmúlt 12 évben?

Jobbik:„Kata, a kormányban”, hova nézett félre az elmúlt 12 évben?

Viccnek túl rossz, ezért inkább meghökkentő mese, amivel Orbán kiszemeltje, Novák Katalin ámítja a közönséget egy ma megjelent nagyinterjúban, miszerint: „a jogállamiság lebontásához ő soha nem fog hozzájárulni”. Mármint majd köztársasági elnöki minőségében. Kata a kormányban, a jogállam le van bontva! Éppen Önök bontották le!

 

Az Orbán-rezsim elmúlt 12 éve nemhogy nincs összhangban a jogállamiság legalapvetőbb kritériumaival, de konkrétan le is köpi őket. Európában már jó ideje a sereghajtók vagyunk, az illiberális rezsim nem épp áldásos tevékenységének „hála”. Azonban nem csak a különféle felmérések festenek lesújtó képet a magyar jogállamiságról: a magyarok többsége szerint sem tekinthető Magyarország jogállamnak. És az sem véletlen, hogy a magyarok nem bíznak a kormányban, pláne, ha uniós pénzről van szó.

 

Adódik tehát a kérdés, hogy hova nézett félre Novák Katalin, amikor:

 

– saját pártja törvények álruhájába öltöztette az illiberális politikai akarat kormányzati végrehajtását?

 

– amikor a Fideszes többség – Orbán kénye-kedve és politikai érdekei szerint – faragja az ország legalapvetőbb törvényeit, tette legálissá a törvénytelent?

 

– amikor törvényt hoztak az adófizetői pénzek alapítványokba szervezéséről és ellopásáról?

 

– amikor a nemzet vagyonával kistafírungozták és Magyarország leggazdagabb embereivé tették Orbán strómanjait?

 

– amikor valódi verseny nélkül odaítélték Paks2-t az oroszoknak, a vasutat és a diákvárost a kínaiaknak?

 

– amikor megszállták és a pártpropaganda eszközévé züllesztették a közmédiát?

 

– amikor kormányzati szinten pénzért osztogatták a végrehajtói praxisokat?

 

– amikor einstandolták az állami szervezeteket, és évtizedekre betonozták be Polt Pétereket meg egyéb fideszes vezetőket?

 

– és amikor még gyorsan a választás előtt „lezavarnak” egy köztársaságielnök-választást…

 

Utóbbiról csak van már tudomása Novák Katalinnak is, hiszen – mint kiderült – Orbán személyesen jelölte ki erre a feladatra.

 

Katának a kormányból „elévülhetetlen érdemei” vannak ennek a velejéig korrupt, a jogállamot szembeköpő, antidemokratikus rendszer kialakításában. Ha valakiről, épp Novák Katalinról nem feltételeznénk azt, hogy önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet. És még véletlenül sem azért – ahogy ő érvel fondorlatos módon – mert nő, hanem azért, mert az állampárt ejtőernyőse, és teljességgel alkalmatlan arra, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett. Csakúgy, mint Orbán másik két bábja: Schmitt Pál valamint Áder János kinevezés- és aláírásügyi megbízottak.

 

A Jobbik mint magyar néppárt azt mondja: épp itt az ideje a közvetlen államfőválasztásnak. Döntsön a nép arról, hogy ki az, aki képes megtestesíteni a nemzet egységét!

 

Jogállamiság tekintetében pedig nem ismerünk tréfát – pláne nem a Novák Katalin-félét: jövőre leváltjuk azokat, akik törvényesítették a saját korrupciójukat, helyreállítjuk az igazságszolgáltatás függetlenségét, csatlakozunk az európai ügyészséghez , a tolvajokra pedig elszámoltatás vár.

 

Jólétet minden magyarnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek