2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik:Az Orbán-kormány tehetetlen: berobbant a negyedik hullám

Jobbik:Az Orbán-kormány tehetetlen: berobbant a negyedik hullám

Legyőztük a koronavírust – mondta Orbán még a nyár elején. Azóta persze kiderült: csak a szokásos orbáni blöff volt. Orbánt most ismét arcon csapja a valóság: hétről hétre brutális módon emelkedik a fertőzöttek száma. A hétvégén összesen 17 834 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 214 beteg hunyt el a kormány tehetetlensége miatt.

Múlt hét péntek óta ráadásul tovább nőtt a kórházak terhelése is, már közel 4000 ember van kórházban a koronavírus miatt. Közben a rezsim szomorú világelsőségre tör más számokban is:

A 100 ezer főre vetített halálozásban Magyarország ismét már a 6. helyen van a világon. Olyan országok vannak előttünk, mint Peru, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Macedónia vagy Montenegró. Ami pedig a vírus reprodukciós rátáját illeti, nálunk a legmagasabb a világon. Szakemberek szerint a negyedik hullám enyhítéséhez már egy újabb oltási kampány sem lenne elég.

Mit csinál a kormány ezekben a legnehezebb napokban, hetekben is? Plakátol.

A propaganda plakátarca pedig az a Merkely Béla SOTE-rektor, aki tavasszal még azt hirdette, hogy „nem lesz negyedik hullám, sem most, sem szeptemberben”, aki szerint „nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismét egy járványt hozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség és az átoltottság is”.

Nos, bekopogott a valóság, a vírust két vállra fektető orbáni álkormányzás ablakán. A magyar családoknak pedig marad a bizonytalanság, a fideszes hazugságcunami meg zártkörű konferenciákon elejtett egy-egy Varga Mihály-i megjegyzés a lehetséges korlátozásokról.

A néppárti Jobbik felszólítja a kormányt, hogy most már végre öntsön tiszta vizet a pohárba: a plakátoláson kívül milyen kormányzati intézkedéseket foganatosítottak, hogy az oltásokba vetett bizalom egyenes arányba kerüljön a fertőzöttek számának emelkedésével? Felkészítették-e már az egészségügyi ellátórendszert a tömeges fertőzésekre? Mit tesznek a már meglebegtetett újabb komoly korlátozások, az ország újbóli leállításának elkerülése érdekében?

Orbán valljon színt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…