2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik:Az Orbán-kormány tehetetlen: berobbant a negyedik hullám

Jobbik:Az Orbán-kormány tehetetlen: berobbant a negyedik hullám

Legyőztük a koronavírust – mondta Orbán még a nyár elején. Azóta persze kiderült: csak a szokásos orbáni blöff volt. Orbánt most ismét arcon csapja a valóság: hétről hétre brutális módon emelkedik a fertőzöttek száma. A hétvégén összesen 17 834 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 214 beteg hunyt el a kormány tehetetlensége miatt.

Múlt hét péntek óta ráadásul tovább nőtt a kórházak terhelése is, már közel 4000 ember van kórházban a koronavírus miatt. Közben a rezsim szomorú világelsőségre tör más számokban is:

A 100 ezer főre vetített halálozásban Magyarország ismét már a 6. helyen van a világon. Olyan országok vannak előttünk, mint Peru, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Macedónia vagy Montenegró. Ami pedig a vírus reprodukciós rátáját illeti, nálunk a legmagasabb a világon. Szakemberek szerint a negyedik hullám enyhítéséhez már egy újabb oltási kampány sem lenne elég.

Mit csinál a kormány ezekben a legnehezebb napokban, hetekben is? Plakátol.

A propaganda plakátarca pedig az a Merkely Béla SOTE-rektor, aki tavasszal még azt hirdette, hogy „nem lesz negyedik hullám, sem most, sem szeptemberben”, aki szerint „nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismét egy járványt hozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség és az átoltottság is”.

Nos, bekopogott a valóság, a vírust két vállra fektető orbáni álkormányzás ablakán. A magyar családoknak pedig marad a bizonytalanság, a fideszes hazugságcunami meg zártkörű konferenciákon elejtett egy-egy Varga Mihály-i megjegyzés a lehetséges korlátozásokról.

A néppárti Jobbik felszólítja a kormányt, hogy most már végre öntsön tiszta vizet a pohárba: a plakátoláson kívül milyen kormányzati intézkedéseket foganatosítottak, hogy az oltásokba vetett bizalom egyenes arányba kerüljön a fertőzöttek számának emelkedésével? Felkészítették-e már az egészségügyi ellátórendszert a tömeges fertőzésekre? Mit tesznek a már meglebegtetett újabb komoly korlátozások, az ország újbóli leállításának elkerülése érdekében?

Orbán valljon színt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum