2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Jobbik: Csődöt mondott a kifizetési stop!

Fordítva sült el a kormány intézkedése: sokkal több kárt okozott az ország megítélésében, illetve a számlákat benyújtó cégeknél a kifizetési stop, miközben a költségvetési folyamatokra érdemi hatása nem volt.

Mint ismert: októberben gyakorlatilag nem fizethették ki a költségvetési intézmények a szolgáltatók és a szállítók felé számláikat, aminek meg is lett a következménye: a közintézmények lejárt adósságával a kormány gyakorlatilag beállította minden idők legnagyobb tartozási rekordját: 120,5 milliárd forintos tartozást sikerült összehozniuk. Ilyen gyors egyhavi eladósodásra még soha nem volt példa hazánk történelmében, ahogy arra sem, hogy teljes kifizetési stopot rendeljenek el a költségvetési intézményeknél.

A kifizetési stop és a felhalmozott adósság is jól mutatja, mekkora bajban van hazánk, „köszönhetően” a Fidesz kormányzásnak nevezett dilettáns döntéseinek és mérhetetlen korrupciójának. Egy normálisan működő országban ilyen nem fordulhatna elő! Ezért a Jobbik, felelős konzervatív pártként, követeli a kormánytól, hogy tegyen meg azonnal minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy hazánk mielőbb hozzájuthasson az uniós forrásokhoz! Ha pedig erre nem képes, akkor ne kockáztassa azt az uniós törekvést, hogy az önkormányzatok közvetlen támogatáshoz juthassanak! Normális Magyarországot, felelős kormányzást!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek