2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Interjú
  • »
  • „Integráló, s nem megosztó polgármester szeretnék lenni”

„Integráló, s nem megosztó polgármester szeretnék lenni”

Tegnapi hír: Pásztor Albert lett az MSZP-DK miskolci polgármesterjelöltje, aki az őszi önkormányzati választáson függetlenként indul.
Rövid telefoninterjút kértem Pásztor Alberttől, aki egykor méltán népszerű rendőrfőkapitánya volt városunknak.

– Sohasem volt ilyen közvetlen közelében a politikának, hogyan jött az ötlet?
– Ez még nagyon friss dolog. Bár már korábban is volt ilyen megkeresés, de akkor nem álltam kötélnek.Két hete keresett meg Dr. Simon Gábor, képviselő, az MSZP  polgármesterjelöltje, s rövid gondolkodás után igent mondtam, azzal a feltétellel, hogy független maradok. Magamtól eszembe sem jutott volna, hogy politikai pályára lépjek, de most már van bennem elszántság, s ennek oka van.

– Mi az elszántság oka?

– Nagyon egyszerű. Született miskolci vagyok, a szüleim is itt éltek, Én is itt jártam általános- , középiskolába, egyetemre, s itt szolgáltam nyugdíjazásomig, itt él a családom. Ismerem a várost, és az itt élő embereket. Nem tudom és nem akarom elfogadni azt a nézetet, hogy itt nincs már szellemi potenciál, itt nincsenek jó vállalkozások, innen el kell menni. Ennek a városnak van olyan humánerőforrás tartaléka, amellyel felemelkedhet. Egyszerűen vissza kell adni Miskolc rangját. Ezért most már személyesen is tenni akarok! Ehhez viszont az kell, hogy ne a pártosság, hanem a szakmaiság lépjen előtérbe. Integráló, s nem megosztó polgármester szeretnék lenni.

– Mi lesz a prioritás?

– Mindenki azt várja tőlem most, hogy csak a biztonságra fókuszáljak, és persze ez nagyon fontos, de maradjunk annyiban, hogy fejlődő, élhető, prosperáló, megtartó, biztonságos Miskolcon szeretnék, szeretnénk élni!

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…