2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Lepkék lepték el Marcipániát - Kopcsik Lajos

Lepkék lepték el Marcipániát

Lepkék lepték el Marcipániát - Kopcsik Lajos Kopcsik Lajos tegnap bemutatta lepkegyűjteményét, amiben csak egyedi példányok kaptak helyet. Eger Marcipánmúzeuma így 61 darab édes kis pillangóval gyarapodott.

A lepkék álma című alkotás háttere a kék ég, a kép közepén három piros rózsa vonzza a lepkéket. A rovarok minden égtájról az illatos virág felé szállnak. Ezzel a kuriózummal bővült a Kopcsik Marcipánia, a kétszeres Guinness-rekorder mestercukrász minaret melletti kiállítóterme. – Sok-sok kísérletezés és szakmai bravúr kellett a lepkék elkészítéséhez, mert azok annyira élethű nagyságúak, hogy még a szárnyuk vastagsága is megegyezik az eredetivel – mondta a Bors tudósítójának Kopcsik Lajos. A számtalan cukrászolimpiai és világbajnoki címmel rendelkező mester elárulta: katalógusból vette a mintákat, vagyis fényképek alapján készítette el a pillangókat. A lepkegyűjtemény mellett tovább bővítette a marcipánból készült barokk szobát, ahová ezúttal egy erdélyi dog került – természetesen marcipántésztából megformázva. Új darab Szent György gyalogos ikonja is.
Kopcsik Lajosnak a közelmúltban zárt be Nyíregyházán a kiállítása, ahol három hét alatt négyezer látogató csodálhatta meg a marcipánkülönlegességeket. Mivel sok helyre hívják, úgy döntött: elkészíti egy ötven darabból álló vándorkiállítás anyagát, amelyet bárhová el lehet majd szállítani.

Kovács I.

Lepkék lepték el Marcipániát - Kopcsik LajosLepkék lepték el Marcipániát - Kopcsik Lajos
Lepkék lepték el Marcipániát - Kopcsik Lajos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek