2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Gyógyítanak, boldoggá tesznek és szépek is

Gyógyítanak, boldoggá tesznek és szépek is

Gyógyítanak, boldoggá tesznek és szépek isAzt, hogy a kövek gyógyítanak már 5000 évvel ezelőtt is tudták eleink, mint azt a feljegyzések is bizonyítják. A természetgyógyászok is ajánlanak köveket a betegségek esetében a test és lélek harmonizálására. Sokan elismerik már, többek között a hegyikristály rendkívüli gyógyító tulajdonságait. Van olyan is, aki a kövek szépségét és gyógyító erejét eggyé ötvözi.

 

–         Minden jegy szülöttének megvan a saját köve. Ezek a születési kövek többfélék is lehetnek, s az is előfordul, hogy egy fajta kő több csillagjegyhez is illeszkedik. Amikor a születési időnknek megfelelő követ szívesen viseljük, akkor az szerencsekövünkké válik, – mondja beszélgetésünkkor Andrássy Gizella Reh, akivel mezőkövesdi otthonában találkoztam. Gizella Svédországban élt közel 30 évig, és már ott kezdett foglalkozni a kövek gyógyító hatásával.

Gyógyítanak, boldoggá tesznek és szépek is–         Később aztán úgy gondoltam, hogy az egészséget hozó marokkövekből lehet szép ékszereket készíteni, s azt még szívesebben viselik az emberek. Így a kövek gyógyítanak, boldoggá tesznek és szépek is. Mára pedig ez a szenvedélyemmé vált, s amint elkészítek egy-egy szép, vagy különleges ékszert nekem is nagy örömöm van benne. Akkor a legjobb persze, ha egyénre szabottan tudom, a neki illő kövekből elkészíteni. Sok helyre elmegyek, és mindenhol adok tanácsot a kövek és az ékszerek használatához.

 

–         És aki nem hisz bennük, arra is hatnak?

–         Nagyon érdekes, hogy aki nem hisz benne annak is megtetszhet egy ékszer, s ha azt választja, kiderül, hogy már hatott is a lelkére, tehát szépen teszi a kő a kötelességét.

–         Hogyan választja ki, hogy melyik kőből milyen ékszer legyen?

–         Részben a csiszolás miatt választok formát, de sokszor úgy párosítom az ékszereimben a köveket, hogy az már valamelyik csillagjegyhez, illetve betegséghez kapcsolódjon. Tehát a hegyi kristályhoz, ami egyébként is alapkő, hozzáteszem a gránátot, vagy a karneolt, és gyönyörű ékszer lesz belőle, no meg az oroszlán szülötteknek nagyon jó.

 

Gyógyítanak, boldoggá tesznek és szépek is–         Önnek mi a fő szempont: a gyógyhatás, vagy a divat?

–         Ma egyik nincs másik nélkül, mert egy divatos ékszert szívesebben viselnek az emberek, s ha az közben gyógyít is, akkor együtt tökéletes a hatás. Számomra persze az a fontos, hogy segíteni tudjak a megfelelő kővel.

 

–         Azt javasolta, hogy a megvásárolt ékszert mielőtt viselni kezdjük, tisztítsuk meg. Miért és hogyan?

–         Egy ékszer, vagy akár egy marokkő is, amíg elkészül sok kézen megy keresztül. Ha azt szeretnénk, hogy ránk legyen igazán hatással, akkor meg kell tisztítanunk. A legjobb szer erre az életet adó tiszta víz. Vegyük a markunkba a köveket és tartsuk a csap alá. A porózusabbakat, mint a türkiz, vagy az azurit nem kell sokáig áztatni. Ezt tegyük meg akkor is, ha sokáig viseltük az ékszert, vagy ha hosszabb ideig nem hordtuk. Az energiáink így egyesülnek, s hatnak majd igazán ránk és egészségünkre a gyógyító kövek.

Kép és szöveg: OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek