2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Így védené meg a Velencei-tavat az Árnyékkormány

Rengeteget beszélünk a Balatonról és a Fertő tóról, a Velencei-tóról azonban méltatlanul kevés szó esik. Pedig itt is ugyanazok a problémák, mint máshol: luxusüdülők épülnek a parton, a szabadstrandokat beépítik és a víz és a környezet védelmére sem ügyel a kormány. Így történhetett meg, hogy egyszer elpusztult halak lebegtek a felszínen, vagy hogy Gárdonyban a helyiek tiltakozása ellenére építették be a szabadstrandot.

Az Árnyékkormány szerint mindent meg kell tennünk a tavaink védelméért. Ezért dolgoztuk ki a Balaton-mentőcsomagot is, amely után, ha hatályba lépne, a lakók tudta nélkül nem valósulhatna meg többet egy környezetpusztító beruházás sem. Építési moratóriumot vezetnénk be a parttól mért 30 méteres sávra, és elbontatnánk az engedély nélkül épült épületeket. Szigorú szabályozással óvnánk meg a parti zöldfelületeket, valamint biztosítanánk legalább egy szabadstrandot minden Balaton-parti településen a helyiek számára. Jól látszik: a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány azon dolgozik, hogy a természet mindenkié legyen, és senki se sajátíthassa ki a tavainkat.

Kocsis-Cake Olivio, környezetvédelmi ügyekért felelő árnyékkormánybiztos

Hegyesi Edina, a Demokratikus Lendület elnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …