2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

HÖOK: a felsőoktatás Erasmus nélkül elképzelhetetlen

A felsőoktatás Erasmus nélkül elképzelhetetlen – áll a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A HÖOK tudomása szerint az éppen Erasmuson lévő, vagy az idei évben Erasmus mobilitásra készülő hallgatókat feltehetően nem éri hátrány, azonban annak érdekében, hogy ez így maradjon 2024-ben is, a magyar kormánynak és az Európai Uniónak mihamarabb meg kell egyeznie.
A modellváltással kapcsolatban van helye kritikának. A HÖOK is számtalan javaslatot fogalmazott meg az elmúlt években, a hibák rendezése érdekében folytatott vitáknak azonban nem lehet tárgya a hallgatók oktatáshoz vagy egyes szolgáltatásokhoz, például csereprogramokhoz való hozzáférése – tette hozzá a közlemény.
A HÖOK felvette a kapcsolatot a hallgatók európai szintű képviseletét ellátó European Students’ Union vezetőivel, továbbá megbeszélést kezdeményez a Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével.
“A hallgatók oktatáshoz és hallgatói szolgáltatásokhoz való hozzáférése politikai álláspontokon felül álló kérdés, így valamennyi, a helyzet megoldásáért tenni képes szereplőnek dolgoznia kell azért, hogy a hallgatók számára mihamarabbi megnyugtató megoldást találjunk. Nyomatékosan kérjük az érintett döntéshozókat, hogy találjanak mihamarabb megoldást a helyzetre még a tavaszi pályázati időszak kezdete előtt” – áll a HÖOK Budai Marcell sajtófőnök által jegyzett közleményében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…