2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina, Kende
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai

Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai

A szíreken is segítettek

A covid óta sem lett kevesebb a baj, inkább egyre csak szélesedik a rászorulók skálája.
A pandémia kezdete óta segítik heti rendszerességgel a hazai rászorulókat az önkéntes lelkészek.
Aztán egy éve már a menekülteknek is adományoznak. A török-szír földrengés óta pedig a gyűjtést már a földrengés károsultjainak megsegítésére is folytatják. Amíg nemzetközi csapataik Törökországban segítenek a rengés epicentrumánál, addig magyarországi önkéntes lelkészeik a Török Köztársaság Nagykövetségén adtak át adománycsomagot, mely főként pelenkákból, bébiételekből, cumisüvegekből, higiéniai szerekből, takarókból, felnőtt- és gyermekruhákból állt. Majd felvették a kapcsolatot a Szír Nagykövetséggel, és nekik is eljuttattak egy hasonló adománycsomagot, melyet a nagykövetség juttat ki Szíriába. A legtöbben Törökországnak segítenek, pedig a szíriai rengés túlélőinek sincs könnyebb dolguk. Sőt! Az amúgy is elmaradottabb infrastruktúrával bíró szíreket még háború is sújtja, és a kedvezőtlen időjárás viszontagságai mellett hajléktalanná vált családok ezreinek most minden segítség jól jön.
Ezért a szcientológusok folytatják a gyűjtést a szíreknek – nem megfeledkezve a hazánkban élő bajbajutottakról.
Hisz itthon is van szükség segítségre, ezért az elmúlt hetekben szállítottak tartós élelmiszert, ruhát, játékot, rajztáblát, könyvet, édességet budapesti nagycsaládosoknak, adományoztak alapanyagokat vidéki szegényeknek történő ételosztáshoz, illetve juttattak el szintén tartós élelmiszert, üdítőket, édességet, pelenkát és tisztálkodószereket egy szeretetszolgálaton keresztül az Ukrajnából érkező menekülteknek is.

Bár a humanitárius támogatás rengeteget jelent a külföldi katasztrófa sújtotta területeken, a hazánkban élő rászorulókról sem szabad megfeledkezni, hisz minden éhező család, gyermek vagy felnőtt sorsa katasztrofálisnak tekinthető, és egy kis odafigyeléssel és összefogással honfitársainkat már át lehet segíteni e válságos időszakon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek