2023. 03. 26. vasárnap

Emánuel
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Háború elől menekülő gyermekeknek szervezett kulturális kirándulást a fővárosban Baricz Dezső

Háború elől menekülő gyermekeknek szervezett kulturális kirándulást a fővárosban Baricz Dezső

A Baptista Szeretetszolgálat idén is folytatta a már hetedik éve hagyományként működő „Kulturális Kirándulás a Fővárosban” című programsorozatot, ezúttal a háború elől menekülő gyermekes családok vehettek részt az egyedi programokon.  

A Baptista Szeretetszolgálat első pillanattól kezdve támogatja a menekülő családokat, szállással, étkezéssel, illetve az állami szervekkel egyeztetve végzi a mindennapokban a feladatokat. Ezúttal a hazánkban menedéket találó gyermekeknek és szüleiknek szerveztek különleges programokat. Összesen két csoportot, hatvan főt, három napon át szállással, étkezéssel láttak el, és különleges programokat szervezett nekik Baricz Dezső.

– Volt szerencsém már háromszor látogatást tenni az ukrán határnál, és több mint 5 tonna tartósélelmiszer adományt, 900 db pizzát, játékokat, üdítőket vittünk a háború elől menekülő ukrán embertársaknak a Pizza King Express jóvoltából Melhem Saad, tulajdonos támogatásával és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében – mondta a szervezet programszervezője, Baricz Dezső.

– A családok három nap, két éjszakára a Novotel Budapest Danube Hotelben kaptak szállást félpanziós ellátással. Ebédre a három nap alatt, pizzával kedveskedtünk a gyermekek és családok számára a Pizza King Express támogatásával. Többen meg is jegyezték, hogy ilyen finom pizzát még nem ettek. Ezalatt az idő alatt szerettük volna egy kicsit elfeledtetni velük a háború által okozott borzalmas traumákat, és vidámságot varázsolni az életükbe. Az volt a célunk, hogy a csoportok három napon keresztül megismerjék a fővárost, és színes programokon vegyenek részt: meglátogassák az Országházat, a Fővárosi Állat és Növénykertet, a Rendőrpalotát, a Superfly játszóházat, a Budapest Óriáskereket, a Csodák Palotáját, és a Silverline Cruises Kft. jóvoltából a Táltos rendezvényhajóval is kirándulhattunk a Dunán. Idén is nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát, úgy gondolom, ez is hozzájárult, hogy egy életre való élményt vigyenek magukkal – részletezte Baricz Dezső.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek