2022. 12. 2. péntek

Melinda, Vivien
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF

Elmaradt a kazári villantás

Salgó Rallye 2022, 2022. március 25-26.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M

 

Nem tartott sokáig a Lángi-féle BMW Z4 lendülete a szezonnyitó Salgó Rallyen. Vállalható eredményük mindössze csak az első gyorsasági szakaszon volt, majd műszaki hiba miatt csak a minimumot tudták kiautózni a kocsiból. Lángi Attila és Veres Gábor végül a 4. szakasz céljában már nem kérte vissza a menetlevelet. Pedig Kazáron szívesen villantottak volna vele egy igazán nagyot…

 

Lángi Attila: Az első gyorsasági volt az egyetlen, amelyen tisztességgel végig tudtunk menni. Ahhoz képest, hogy mi akkor láttunk életünkben először közelről Pirelli gumit, és lehetőségünk is adódott rá, hogy kipróbáljuk, nem is jöttünk olyan rossz időt, hiszen kategória másodikként jöttünk le arról a szakaszról. Igaz, azért tapogatóztunk még az elején, és igyekeztünk inkább az eszünkre hallgatni.

A következő gyorson már szerettünk volna picit bátrabban autózni, de körülbelül a szakasz felénél leszakadt a difi. Először még nem is tudtam, hogy ez áll a háttérben, csak hatalmas zaj volt hátul, főleg terhelésváltásra, így csak legurultunk a pályáról. Etapon néztem alá az autónak, akkor láttam, hogy a bal hátsó hídház szakadt le, ami tartaná a difit. Nem volt mit tenni, legurultunk még Cereden is, majd a szervizparkban megpróbáltuk meghegeszteni a bajos alkatrészt. Jó ötletnek tűnt, de mindössze csak a kazárt rajtig tartott sajnos, akkor ugyanis az indításkor leszakadt az egész. A beíróban már nem is kértük vissza a menetlevelet. Nem lett volna sok értelme annak, hogy a következő gyorsokon csak feltartom a többieket, és tovább feszegetjük a technika határait. Emellett az új motor is ledobta magáról a vezérműlánc-vezetőt, mondjuk az olyan nagy galibát nem okozott volna, tovább tudtunk volna menni vele. De legalább azt is látjuk most már, hogy a teljesen szériaként hagyott motor kevés a rally műfajához.

Nagy anyagi kár nem keletkezett szerencsére, a kieséshez pedig sajnos kezdek már hozzászokni. Most újra nekiállok, hogy rendbe tegyem a technikát, és minél előbb beiktatok egy nagyobb tesztet, hogy rendesen ki tudjuk küszöbölni a műszaki problémákat, amik esetleg még a Z4-ben maradtak. Bízom benne, hogy az április 22-23-ai Boldogkő Rallyn pedig meg tudjuk mutatni, hogy újra minden rendben van, és sikeresen teljesítjük a futamot.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

A fotót Peremicki István készítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

ZSÖK programok
2022. december 5–12. Simply English – Adventi koncert Időpont: december 8. 19.00 Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem A Sim…