2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Gondoskodó Miskolc: ingyenes lakossági LED-csereprogram indul hétfőn

Gondoskodó Miskolc: ingyenes lakossági LED-csereprogram indul hétfőn

Az energiaárak brutális drágulása a miskolci családokat is könnyen olyan helyzetbe hozhatja, amelyet csupán saját erejükre támaszkodva aligha tudnak megoldani. A drágulás a jelenlegi információk, számok, árak és becslések alapján Miskolc MJV Önkormányzatánál és annak intézményeinél is olyan mértékű lehet, hogy akár a teljes éves költségvetés csaknem felével is megnövelheti a kényszerű energia-kiadásokat. Az Önkormányzatnak is ugyanazokkal a nehézségekkel kell nap mint nap megküzdenie, amelyekkel a miskolci, a magyar családoknak is: elszabadult energiaárakkal, kiszámíthatatlan gazdasági környezettel, fékevesztett áremelkedéssel. Ennek ellenére Miskolc városvezetése fontosnak tartja, hogy ne hagyja magára a miskolci családokat, hogy erején felül, de segítse a városlakókat. A Nagy-Miskolc program fontos része a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag, amely most újabb elemmel bővül. Szeptember 12-én, hétfőn – a CYEB jóvoltából – Miskolcon is elindul a LED-csereprogram, amely korszerűbb izzókat, olcsóbb villanyszámlát, éves szinten akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a miskolci családoknak.

 

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 db izzó található, amely a teljes villanyköltség közel 1/3-át jelenti.

 

A ledcsere.hu/ weboldalon található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

 

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz? A www.miskolc.hu/ledcsere oldalon, illetve a ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla, és miskolci lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

 

FONTOS! A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Miskolcot jelölje be! A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők.

 

Miskolc MJV Önkormányzata azoknak is szeretne segíteni a LED-cserében, akik maguk nem tudnak online regisztrálni, őket szeptember 12-től regisztrációs pontokon várják az önkormányzat munkatársai.

 

(A regisztrációs pontok címei a mellékletben találhatók.)

A programba 2022. szeptember 30-ig lehet regisztrálni.

 

A miskolci szakemberek hónapok óta azon dolgoznak, hogy a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomagot bővíthessék, hogy az Önkormányzat szűkös anyagi helyzetének ellenére is segíthessék a miskolci családokat. A programcsomag a jövőben még bővül egyéb segítő intézkedésekkel, ezekről folyamatosan tájékoztatjuk a miskolciakat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …