2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Értékes meglepetés a cipősdobozban – ingatlanadománnyal támogatja a Vantage Towers a Baptista Szeretetszolgálatot

Értékes meglepetés a cipősdobozban – ingatlanadománnyal támogatja a Vantage Towers a Baptista Szeretetszolgálatot

A Vantage Towers Zrt.  cipősdobozba csomagolva a Baptista Szeretetszolgálatnak adományozta azt a Magy községben található, 54 méteres bázisállomása körüli ingatlant, melyen a Szeretetszolgálat közösségi teret, szociális mosodát és fürdőt működtet a környéken élő hátrányos helyzetűek számára.

 

A vállalat a Magy községben található 54 méteres bázisállomásának helyet adó területet nemrég vásárolta meg a helyi önkormányzattól, mely ingatlanon évek óta bérlőként működött a Baptista Szeretetszolgálat közösségi tere, szociális mosodája és fürdője, melyet a településen élő rászorulók vehetnek igénybe.

A Vantage Towers az ingatlant megosztotta, így külön helyrajzi számra került a bázisállomás, és külön helyrajzi számra a Baptista Szeretetszolgálat által üzemeltetett épületek. A Vantage Towers a Baptista Szeretetszolgálat által használt területet, valamint a rajta álló épületeket tegnap délután a Baptista Szeretetszolgálat számára adományozta. A Baptista Szeretetszolgálat így már a saját tulajdonba került területen folytathatja zavartalanul a karitatív tevékenységet.

A társadalmi hasznosság és a fenntartható működés teljes mértékben meghatározza a Vantage Towers Zrt.  működését, mely 2200 bázisállomásával hazánk egyik vezető toronyvállalata. A vállalat törekvése, hogy azokat a földterületeket, melyeken bázisállomásai is találhatók, fő tevékenységén (azaz a telekommunikációs bázisállomások üzemeltetésén, fenntartásán és hasznosításán) túl minél sokoldalúbban, de mindenképpen társadalmi vagy fenntarthatósági célok mentén is hasznosítsa.

„A Vantage Towers-nél hiszünk abban, hogy a fenntartható működéshez elengedhetetlen, hogy erőforrásainkat a lehető legoptimálisabb módon tudjuk hasznosítani. 2200 bázisállomásunkat éppen ezért egyaránt elérhetővé tesszük a telekommunikációs piac minden szereplőjének, ami nemcsak gazdasági, hanem környezetvédelmi szempontból is egy logikus irány. Szintén odafigyelünk arra, hogy a tornyainknak helyet adó területeket is sokoldalúan hasznosítsuk, nemrégiben például elektromos autótöltőket kezdtünk telepíteni tornyaink mellé. A mai területadományozással pedig Magyon helyi szinten, egy mikroközösség fejlődését tudjuk támogatni azzal, hogy biztosítjuk a Baptista Szeretetszolgálat tevékenységének hosszútávú költséghatékony és zavartalan folytatását. Mi abban hiszünk, hogy kötelességünk visszaadni annak a társadalomnak, melynek magunk is részét képezzük, és ha van olyan kihasználatlan erőforrásunk, amivel támogatni tudjuk a társadalom fejlődését vagy éppen egyes területek felzárkóztatását, akkor ne habozzunk azt a jó célra fordítani” mondta dr. Budai J. Gergő, a Vantage Towers Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Nagyon hálásak vagyunk a nekünk adományozott földterületért, melyet a Felzárkózó Települések programunk keretében hasznosítunk e rendkívül elmaradott régióban. Mi sem érzékelteti jobban hálánkat, mint a következő idézet: „Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, jövevény voltam és befogadtatok, mezítelen voltam és felruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok.” – mondta el Dr. Szilágyi Béla, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

A Baptista Szeretetszolgálat 2018 márciusa óta van jelen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Magy településen, komplex járási és települési felzárkóztató programok keretében. A program célja a helyi lakosság életminőségének a javítása, nagy hangsúlyt fektetve a koragyerekkori fejlesztésre, munkaszocializációra, az oktatás és egészség fejlesztésére, a lakhatási körülmények javítására. A szeretetszolgálat ennek keretében működteti a Magy melletti területen az említett szociális mosodát és fürdőt, valamint egy közösségi teret a településen (Kauzsay-tanya) élők számára.

A Vantage Towers Zrt. emellett munkatársaival együtt csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat évek óta sikerrel működő Cipősdoboz kezdeményezéséhez, melynek keretében a toronyvállalat munkatársai által összegyűjtött hasznos és kedves adományok számos kis és nagy gyermek számára teszik szebbé idén a karácsonyt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…
Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek