2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Eltévedt a MÁV Miskolcról Balatonra tartó vonata

Az utasokkal azt közölték, hogy hiba történt, de a székesfehérvári állomáson friss vizet fognak kapni.

Egy Miskolcról Balatonra tartó vonat rossz irányba indult el, ezért az utasoknak meg kellett várniuk, amíg egy mozdony értük megy és jó irányba tereli őket – tájékoztatta a vonaton ülő egyik utas az rtl.hu-t.

Észre sem vettük, de valamelyik ponton letértünk az útvonalról és Százhalombattánál álltunk meg. A kalauz közölte velünk, hogy rossz irányba haladtunk.– mondta az utas.

12:23-kor már meg kellett volna érkezniük a Balatonszárszóra, de akkor még a székesfehérvári állomáson álltak. A vonat a legjobb esetben is egy óra késést szedett össze. Sok utas szerint ez azért bosszantó, mert jó páran csak egy napra érkeztek a tópartra pihenni, strandolni. A kalauz arról is tájékoztatta őket, hogy a késés miatt ásványvizet fognak nekik biztosítani, azt egyelőre nem tudni, hogy a vizet megkapták-e, mint ahogy azt sem, hogy végül hány órás késéssel fut be a vonat. Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Az rtl.hu-nak nyilatkozó utas elmondta, hogy alapvetően jó a hangulat, sokan csak nevettek, mikor közölték velük, hogy eltévedt a vonat, de akadtak olyanok is, akik leszálltak Százhalombattánál, ők alighanem hazamentek vagy más közlekedési eszközt kerestek.

Az esetről megkérdeztük a MÁV sajtóosztályát, akik azt kérték, írásban tegyük fel a kérdéseinket. Arra voltunk kíváncsiak, hogy indulhattak el rossz irányba és hogy azok az utasok, akik lekésik a szállásuk átvételét, számíthatnak-e valamilyen kárpótlásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek