2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Első a biztonság – A járványhelyzet miatt tömegrendezvények nélkül szilveszterezik a város

Első a biztonság – A járványhelyzet miatt tömegrendezvények nélkül szilveszterezik a város

A legfrissebb járványügyi adatok szerint ismét nőtt a koronavírus-fertőzések száma az országban, az elmúlt három napban tízezernél is több új beteget regisztráltak.

 

Miskolc város vezetése eddig is kiemelt figyelmet fordított a lakosság egészségének megóvására, a tömeges megbetegedések elkerülésére, éppen ezért valamennyi miskolci biztonsága érdekében felelősségteljes döntést kényszerült hozni a szilveszteri ünneplésre vonatkozóan.

 

Mivel a járványügyi adatok nem mutatnak érdemi javulást, az esetleges tömegrendezvényeken pedig nem lehetséges biztosítani, hogy a védelmi intézkedésekben foglaltaknak megfelelő számban és az ajánlott védőtávolságot betartva szórakozhassanak a résztvevők, a tömeges fertőződést elkerülendő tömegrendezvények helyett kis létszámú, bensőségesebb ünneplésre buzdít a város.

 

A városi kulturális intézmények a szilveszter közeledtével számos könnyed, szórakoztató programot kínálnak és a szórakozóhelyek, kisebb közösségek is várják majd az ünnepelni, szórakozni vágyókat, a jelenlegi pandémiás helyzetben azonban nagyszabású, akár ezreket megmozgató tömegrendezvények szervezése az év utolsó napjára azzal a kockázattal járna, hogy a járvány helyi szinten új erőre kaphatna, felerősödhetne, felgyorsulhatna, így ilyen programok megrendezése felelőtlenség lenne.

 

Miskolc városa és a járványügyi szakemberek így mindenkit arra kérnek, hogy idén szilveszterkor tömegrendezvények helyett lehetőleg kisebb létszámú partikkal, mulatságokkal búcsúztassák az óévet.

 

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum