2023. 05. 31. szerda

Angéla, Petronella
1 EUR 371 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Elindult a verseny a cigány szavazatokért a Jobbik és a szocialisták között Ózdon!

Elindult a verseny a cigány szavazatokért a Jobbik és a szocialisták között Ózdon!

Az ózdi előválasztási botrány arról szól, hogy a Fidesz után a balliberális oldalon is megindult a versenyfutás a cigány szavazatokért. „Ózdon a Jobbik romákat bérel fel és romák szavazatait veszik meg pénzért” – ilyen és ehhez hasonló tartalmú hírek jelentek meg, a választók pedig agresszív emberekre is panaszkodtak a szavazás helyszínén, ezt támasztja alá a jobbikos jelölt egy későbbi bejegyzése, amelyben többek között azt írta: „leálláson kívül zajlott gyanús mozgások és atrocitások remélem nem fordulnak elő még egyszer”. Ugyanakkor olyan hírek is megjelentek, hogy 2000 forintot kap mindenki, akit elvisznek szavazni a szocialista Kiss Sándorra. Ezek az állapotok egyrészt azt mutatják, hogy a választás lassan egy logisztikai versennyé süllyed, másrészt, hogy az elmúlt harminc év balliberális és fideszes kormányai azért nem nyúltak a no-go zónákhoz, mert az ott élők többsége könnyen mozgósítható, és befolyásolható szavazó, akik ma már sok településen el is döntik a választást.
A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely szerint véget kell vetni ezeknek a folyamatoknak ahhoz, hogy tisztességes választások legyenek. Azt gondoljuk alapfokú végzettséghez (írás,olvasás) kell kötni a szavazati jogot!
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Cigit kért, nem kapott, bántalmazta a sértettet, elvette a pénzét, majd elmenekült. A mezőkövesdi rendőrök az elkövetőt nyolc órán belül elfogták. …