2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Elég a sumákolásból – haladéktalanul jöjjenek ki a fényre a Völner-ügy résztvevői!

Elég a sumákolásból – haladéktalanul jöjjenek ki a fényre a Völner-ügy résztvevői!

A Fidesz most nagy kegyesen átengedte a Völner mentelmi jogát felfüggesztő javaslatot. Nincs kétségünk afelől, hogy ma meg is szavazzák. Nem kerül az semmibe, lehet harsogni, hogy a maffiaállamban is lemond, akinek le kell mondania.

Ugyanakkor nem mellékes körülmény, hogy Völner Pál csak a miniszterhelyettesi és az államtitkári posztjáról mondott le, a kétharmados szavazásoknál számolnak vele Orbánék.

Többet mond minden szónál, hogy nem vett részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának hétfői ülésén Völner Pál, a bukott államtitkár. A hivatali vesztegetésen kapott fideszes potentát – ráadásul – zavarosnak, elnagyoltnak és ellentmondásosnak érzi Polt Péterék indítványát.

Kínos lehet most Völner Pálnak lenni. Nem csak, hogy a korrupt elvtársai gyanúsították meg korrupcióval, de joggal nézheti tátott szájjal, hogy miért kell neki egyedül elvinni a balhét. Pedig milyen olajozottan működő bűnszervezet működött ott a minisztériumban… De még Varga Judit sem vállal semmilyen felelősséget – miközben a helyettesét letartóztatják, ő addig is inkább lájkokat gyűjt a közösségi médiában, és közben kirántja a cilinderből Völner utódját, az erre is kapható régi harcostársat, Répássyt.

Pedig Varga Judit sem menekülhet a felelősségre vonás elől, hiszen a legfőbb bizalmasa, miniszterhelyettese bukott le, akire rábízta a pegasusos titkos megfigyelések jóváhagyását. Ha tudott a vesztegetésekről, ha nem, egyértelmű a felelőssége, hiszen Varga Judit miniszteri hatáskörben nevezte ki a kenőpénzes igazságügyi végrehajtókat. A hírek alapján feltételezhető, hogy a Völner-ügyben más fideszesek is érintettek lehetnek. Az állampárt ne sumákoljon tovább: haladéktalanul jöjjenek ki a fényre a kenőpénz-botrány résztvevői!

A Völner-botrány esetében a mentelmi jog felfüggesztésével jóformán még semmi sem történt: csupán a nyomozóhatóság részére nyílik meg a lehetőség, hogy lefolytathassa az eljárást. Biztosak vagyunk benne, hogy fideszes módra ezt ezúttal sem fogják elsietni. A Jobbik szerint azonban Magyarország nem maradhat következmények nélküli ország. Erősen ajánljuk, hogy ne játsszák el azt a vég nélküli időhúzást Völnerrel is, amit Simonkával vagy Boldog Istvánnal, csak azért, hogy a kétharmados szavazások „rendben legyenek”.

A néppárti Jobbik egyúttal követeli a szegényeket érintő végrehajtások felfüggesztését, a végrehajtói rendszer teljes átvilágítását, és a végrehajtói túlkapások megszüntetését – valamint a botrány minden bűnrészesének haladéktalan felelősségre vonását!

Fizessenek a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!

Jobbik Magyarországért Mozgalom, a magyar néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …