2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dr. Erdő Péter bíboros úr az idei 1Úton zarándoknap Fővédnöke

Dr. Erdő Péter bíboros úr az idei 1Úton zarándoknap Fővédnöke

A Mária Út sok-sok szakaszán egy napos gyalogos zarándoklás indul a békéért augusztus 13-án, az 1Úton nemzetközi zarándoknapon. Az idei évben a Fővédnökséget Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vállalta.
„A Fővédnökséget örömmel vállalom… Minden zarándoknak sok kegyelmet és örömet kívánok!” – fogalmazott levelében, melyet a Mária út elnökének intézett.

Az idei szándék a világban zajló aktuális konfliktusokra reagálva került kiválasztásra. „A szomszédban elhúzódó háború van, mindannyian érezzük káros, nyomasztó hatását. A háború a halál, a gonosz műve. A béke az élet. De mit tehetünk mi a békéért? Nagyon is sokat. Nem a háború a béke eszköze, hanem a megértés és a szeretet, amit az ima segít megteremteni. Ha sokan imádkozunk, hogy szűnjön meg a szükségtelen vérontás, annak lesz hatása – tette hozzá Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária Út Egyesület koordinátora.”

A korábbi évekhez hasonlóan minden zarándokszakasz kínál valami pluszt, ami igazodik a helyi közösség, az érintett terület lelki életéhez. Indul például kenus, illetve több kerékpáros szakasz is. Csatlakozni szinte bárhol, bármikor lehet: az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap egyik célja megmutatni, hogy itthon is lehet zarándokolni, mély tartalommal töltve meg a természetben eltöltött időt. A Mária Út vár mindenkit, aki bármelyik szakaszhoz szívesen csatlakozna augusztus 13-án, ezzel elősegítve a békét. Hogy melyik útvonal esik hozzánk a legközelebb, és hogyan jelentkezhetünk, arra minden választ megtalálunk az 1Úton honlapján, a www.1uton.mariaut.hu-n.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…