2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Isten éltesse, Csorba Piroskát, aki a mai napon ünnepli 70. születésnapját!

Veres Pál Miskolc város polgármesterének Facebook bejegyzése:
Ebből az alkalomból köszöntöttük őt pályatársaival együtt az irodámban.
Csorba Piroska tanárként, Szabó-Lőrinc-díjas költőként sokat tett Miskolcért, a város kulturális életéért. Az idén Pro Urbe-díjjal ismertük el munkáját, kiváló írásait, verseit, amelyek több generációnak nyújtottak igazi kulturális élményt.
A mai ünnepségre pályatársa, Fecske Csaba költő verset is írt Piroska tiszteletére, amelyben így fogalmazott az ünnepeltről: köznapok angyala. Talán nem is lehetne jobban jellemezni őt, hiszen a köznapokban, a tanításban éppúgy helyt állt, épp oly kimagaslót alkotott, mint a költészetben, irodalomban, kultúrában.
Csorba Piroskát az irodámban pályatársaival közösen köszönthettem: Fecske Csabával, Jenei Lászlóval, Vass Tiborral, Bereti Gáborral. De a köszöntésen ott volt Varga Andrea alpolgármester asszony, Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnok, Fedor Vilmos polgármesteri megbízott és Filip Gabriella újságíró is. Piroskát pedig férje, Parázs István újságíró kísérte el.
Az élményen túl egy igazán szép ajándékot is kaptam, Csorba Piroska legelső, dedikált kötetét ajándékozta nekem. Köszönöm, és még egyszer boldog születésnapot kívánok neki!
Miskolc, a miskolciak büszkék rá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy miskolci sértettet több mint 700 ezer forint kár ért, miután egy ál-netbank oldalra lépett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság …

További cikkek