2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF

Dr. Brenner Koloman: Legyen a Fertő újra mindannyiunké!

Mint tudjuk, egy tavaly szeptemberi kormányrendelet határozott arról, hogy 2023. január elsejével megszűnik a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A tegnapi napon le is került az a sorompó, amivel több éven keresztül zárták le a tóhoz vezető utat.

Politikától függetlenül is mindig szívügyem volt a tó sorsa és csalódottan láttam, hogy egy ilyen átgondolatlan beruházással miként rombolják szét a Fertő kincseit. Természetesen mindig is a fejlesztés mellett álltunk, azonban mint ahogy azt folyamatosan hangoztattuk, azt a helyi tradíciókkal és az élővilággal összhangban kell megtenni.

Ezzel kapcsolatban Reischl Gábor, a Fertő-Hanság Nemzeti Park egykori igazgatója is a Polgári Szalon rendezvényünk vendége volt, aki részletesen beszélt a Fertő múltjáról, jövőjéről és élővilágáról.

A Fertő nagyban meghatározza legszebb gyerekkori emlékeimet, így szívszorító volt átélni, ahogy többünknek könny szökött a szemébe, amikor megláttuk a képkockákon a még egykori állapotukban álló, mára megsemmisített cölöpházakat.

Legyen a Fertő újra mindannyiunké!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek