2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Az újabb benzináremelésen is nyerészkedik az Orbán-kormány – Csökkenteni kell az üzemanyagok adóit

Árnyékkormány: Az újabb benzináremelésen is nyerészkedik az Orbán-kormány – Csökkenteni kell az üzemanyagok adóit

Már Ausztriában is olcsóbb a benzin és gázolaj literenkénti ára, mint Magyarországon, ám szerdától újabb hidegzuhany vár az autósokra: tovább emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára.

Az Orbán-kormány már eddig is havi több tízezer forintos megszorítást rakott a magyar emberek nyakába az ársapka eltörlésével, az újabb benzináremelés pedig tovább mélyíti a megélhetési válságot.

Az Árnyékkormány szerint meg kell állítani az üzemanyagok további drágulását, ezért az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni. Azonban az Orbán-kormány magára hagyta a magyar embereket a növekvő benzinárakkal szemben, mert nyerészkednek az üzemanyagokra rakott, Európa-rekorder áfán és a jövedéki adón is. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a tankolás.

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek