2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dr. Brenner Koloman: Az egyetemi kuratóriumokból távoznak a fideszes miniszterek?

Dr. Brenner Koloman: Az egyetemi kuratóriumokból távoznak a fideszes miniszterek?

Mint ismeretes, az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz megígér mindent jelenleg az EU-s pénzek reményében, így Navracsics miniszter úr kijelentette, hogy a közfeladatot ellátó közalapítványok esetében az összeférhetetlenségi szabályokat szigorítja, már a “politikai szimpátia” is kizáró ok lehet.

Emlékeztetnék mindenkit, hogy amikor a magyar egyetemi világ 80 százalékát alapítványi fenntartásba forgatták át érdemi egyeztetés nélkül, egyértelműen tiltakoztunk az ellen, hogy hivatalban lévő fideszes miniszterek, államtitkárok, és a fideszes holdudvar megmondóemberei kerüljenek be a testületekbe. Nekünk, hazánk felelős konzervatív pártjában érték az egyetemi autonómia, ahogy azt jelentéstevőként meg is fogalmaztam az Európa Tanács 47 tagállamának szóló és nagy többséggel elfogadott Brenner-jelentésében.

Még azt a módosító indítványomat is lesöpörte a Fidesz parlamenti többsége, amelyet minden egyetem esetében benyújtottam arról, hogy “ex officio”, tehát hivataluknál fogva automatikus kerüljenek be a kuratóriumokba a megválasztott egyetemi vezetők, hallgatók. Jobban tették volna akkor is, ha hallgatnak a józan észre és a felelős konzervatív hangra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…