2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Dobrev Klára reagálása Gulyás Gergely bejelentésére

Dobrev Klára reagálása Gulyás Gergely bejelentésére: Soha nem látott megszorítások jönnek, ha a Fidesz be sem meri nyújtani a költségvetést a választásig

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a Fidesz nem nyújtja be a költségvetést az európai parlamenti és önkormányzati választások előtt. A valódi ok nyilván nem az, hogy csak novemberben lesz az amerikai elnökválasztás, sokkal inkább az, hogy érdemben rontaná a Fidesz választási eredményét, ha az emberek tudnák, mekkora megszorítások jönnek a választás után. Ahogy 2022-ben, úgy most is azt akarják, hogy csak a választás után derüljön ki az igazság.

Ha Orbán Viktor megszerzi a többséget június 9-én, akkor arra hivatkozva veti majd ki újabb megszorítócsomagját, ami a mainál is lehetetlenebbé fogja tenni a magyar mindennapokat és a megélhetést. Ezért kell elérnünk, hogy Orbán június 9-én veszítsen, és ne megszorítások jöjjenek, hanem előrehozott országgyűlési választás.

Ma már igazán nincs hova hátrálni. Vagy megszorítások lesznek, vagy előrehozott választás, erről döntenek a magyarok június 9-én. A legerősebb ellenzéki szövetség, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listája azért jött létre, hogy Orbánt kisebbségbe szorítsuk, és a választás után előrehozott választást követeljünk a felhatalmazását elvesztett hatalomtól. Tudjuk, hogy miként győzhetünk, és azt is tudjuk, hogy mit kell tennünk utána.

Dobrev Klára
Árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek