2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Vizsgálatot követelünk Rákay Philip rácalmási telke kapcsán – Miért volt szükség arra, hogy a 20 éve a területen lévő gyár a közbeiktatásával vegyen területet az OTP-től?

DK: Vizsgálatot követelünk Rákay Philip rácalmási telke kapcsán – Miért volt szükség arra, hogy a 20 éve a területen lévő gyár a közbeiktatásával vegyen területet az OTP-től?

Rákay Philip NER-közeli influenszer cége 2022. őszén megvásárolt egy 41 hektáros területet az OTP-től Rácalmáson. A telek a Hankook-gyár szomszédságában található, és már évek óta tudni lehet, hogy a gyár terjeszkedni akar, amit mostantól csak úgy tehet meg, ha Rákaytól vesz területet.

A DK vizsgálatot követel az ügyben, hogy megtudjuk: mi szükség volt arra, hogy Rákay Philip megvegyen egy telket az OTP-től, majd rögtön tovább is adja a Hankooknak, feltehetően több pénzért, mint amennyiért megvette? Folytak kormányzati tárgyalások Rákay Philippel? Mennyit kereshetett az üzleten? Rákay Philip önállóan cselekedett, vagy ő is csak egy magasabb rangú személy strómanja? Orbánnak egyedül a saját haverjai kitömése számít, a magyar emberekkel mit sem foglalkozik a saját maga okozta megélhetési válság közepén, ezért mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az emberekről szóljon a politika.

Szabó Zsolt

A Demokratikus Koalíció dunaújvárosi alpolgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek