2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Újabb nap, újabb bizonyíték – Hiába tagad a Fidesz, Paks2-t nem építhetik meg az oroszok

DK: Újabb nap, újabb bizonyíték – Hiába tagad a Fidesz, Paks2-t nem építhetik meg az oroszok

Miután tegnap az derült ki, hogy a Paks2-beruházáshoz tartozó építkezésen tömegével bocsájtják el a munkavállalókat, mára már azt is tudjuk, hogy a finn kormány is megtagadta a Paks2 mintaprojektjeként számontartott finn atomerőmű megépítését.

A finnek szerint nem lehet egy olyan céggel együttműködni, ami az ukrajnai atomerőművek erőszakos elfoglalása során megsértette a nemzetközi jogot, márpedig a Paks2-t is kivitelező Roszatom esetében ez egyértelmű.

A Demokratikus Koalíció szerint a finn kormány döntése újabb nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy a Putyin-Orbán házasság szerelemgyerekét, a Paks2-beruházást nem építhetik meg az oroszok a Roszatom vezetésével Magyarországon. A magyar kormány a finn kormányhoz hasonlóan nem bízhatja egy olyan cégre az atomerőmű építését, amely a háború idején megsértette a nemzetközi jogot. Ezzel a Paks2-t finanszírozó orosz bank szankcionálása és a projektben érintett nyugati cégek elhatárolódása után Orbánék ismét egyértelmű üzenetet kaptak: Paks2-nek nem lehet köze Putyinékhoz. Bármennyire is fáj ez a miniszterelnöknek, ideje lenne beismerni, hogy Paks2 a jelenlegi formájában biztosan nem valósulhat meg, még akkor sem, ha emiatt a Putyin-párti politikájának egy újabb súlyos pofont kell elszenvednie.

Jánosi-Lesi Ágota

Az egységes ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 11. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…