2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Új utak építése helyett új útdíjakat vezet be az Orbán-kormány

DK: Új utak építése helyett új útdíjakat vezet be az Orbán-kormány

Ahelyett, hogy a kormány új utakat építene és felújítaná az elhasználódott, kátyús útszakaszokat, inkább új útdíjakat vezet be – derült ki a kormány tervezetéből.

Ez tehát egy újabb megszorítás, amit Budapest külső kerületeitől a vidék Magyarországáig mindenki meg fog fizetni. Amellett, hogy januártól legalább 40 forinttal emelik meg az üzemanyagok literenkénti árát a jövedéki adóemeléssel, és megemelik az autópályamatricák árait is, most kiderült, hogy eddig ingyenesen használható utakat is fizetőssé tesznek.

A Demokratikus Koalíció szerint elég volt a megszorításokból, elég volt a magyar családok és az autósok kiszipolyozásából! Közel 30 kormányzati megszorításon vagyunk túl a választások óta és szinte nem telik el úgy nap, hogy ne zuhanna ki újabb csontváz a szekrényből. A DK szerint nem szabad újabb utakat fizetőssé tenni, mert a megszorítások és áremelések politikája elbukott és csak még nagyobb kárt okoz az országnak, a családoknak és a magyar gazdaságnak. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, áremelések helyett bér- és nyugdíjemelésre és az orbáni infláció letörésére van szükség. Az Árnyékkormány el fogja törölni Orbán Viktor új útdíjait a kormányváltás után!

Barkóczi Balázs
A Demokratikus Koalíció szóvivője, országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…
Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek