2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Terjessze ki a kormány a rezsitámogatást a fogyatékkal élő gyermeket nevelő és a fogyatékkal élő családtagról gondoskodó családokra is!

DK: Terjessze ki a kormány a rezsitámogatást a fogyatékkal élő gyermeket nevelő és a fogyatékkal élő családtagról gondoskodó családokra is!

A kormány rezsiemelésének számtalan áldozatai között ott vannak azok is, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek otthon. Ők jellemzően egyébként is kiszolgáltatott helyzetben vannak, legyen szó még fiatalkorú, vagy már felnőtt gyermekről, aki gondozást, fejlesztést igényel.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy terjessze ki a kormány a rezsitámogatást a fogyatékkal élő gyermeket nevelő, illetve a fogyatékkal élő családtagról gondoskodó családokra is! Az orbáni megszorítások, adóemelések, az infláció és a rezsiemelés őket is súlyosan érinti, és újabb terheket rak rájuk, holott amúgy is nagyon nehéz helyzetben vannak, mert ez az orbáni rendszer számtalan intézkedéssel lehetetleníti el ezeket a családokat. Ezért követeljük, hogy haladéktalanul nyújtsanak nekik segítséget!

Arató Gergely 

A DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek