2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Komádi csapata nyerte a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjét

Komádi csapata nyerte a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjét

A Hajdú-Bihar megyei Gyermekotthoni Központ csapata Komádiból nyerte a 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjét és az ő csapatuk tagja lett a torna legjobb mezőnyjátékosa is. A sporteseményen magyar és külföldi gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő fiatalok focicsapatai mérték össze tudásukat Kecskeméten az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány rendezésében. Az ezüstérmet és két különdíjat a tavalyi győztes, a Somogyvár Gyermekotthon csapata, míg a bronzérmet Kelebiából a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának csapata vihette haza.

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét 2022-ben immár 21. alkalommal rendezte meg Kecskeméten az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány. A nagymúltú sporteseményen Magyarországot idén hét csapat, Mónosbél, Somogyvár, Debrecen, Tolcsva, Komádi, Tiszakürt és a Kelebia képviselte, míg külföldről Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek a fiatal fiúk és lányok, hogy összemérjék a tudásukat a kecskeméti Atlétikai Centrum 40×20 méteres pályáján, az UEFA szabályainak megfelelően. Az eredeti tervek szerint a Kecskemét önkormányzata által befogadott, ukrajnai menekült fiatalokból álló csapat is pályára lépett volna, ám ők az utolsó pillanatban visszaléptek, így nem vettek részt a tornán. A győztesnek járó kupa mellett különdíjakat is kiosztottak a gólkirálynak, a legjobb mezőnyjátékosnak, a legjobb kapusnak és a legjobb női játékosnak.

A csapatok körmérkőzéseket játszottak, vagyis összesen 40 meccsen bizonyíthattak az UEFA szabályainak megfelelően. Az ünnepélyes díjátadón Petrika Ibolya, a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa szakmai tanácsadója kiemelte, hogy valódi örömfocit játszottak a fiatalok, a mérkőzések szorosak, a játék színvonala pedig kiváló volt. Az eseményt a kezdetek óta szervező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke, Radics Kálmán pedig arról beszélt, hogy az első Európa Kupa óta eltelt 22 év alatt a csapatok és a játékosok között sok barátság született, és mivel a résztvevők magukkal viszik a sportesemény jó hírét a világban, mindig vannak új résztvevők a tornán. Ezt erősítette meg Sztojka István, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szakmai igazgatója is, aki hozzátette: a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája nemcsak egy sportesemény, ami lehetőséget ad a nehéz sorban élő gyerekeknek a rendszeres sportolásra, valamint célt és lehetőséget biztosít a tehetséges játékosok számára, hanem közösséget is épít.  Ebben a néhány együtt töltött napban ugyanis a fiatalok a nyitóünnepségen rendezett koncerteken, utcabálon és tűzijátékon, majd hét közben élményfürdőzésen, kecskeméti városnézésen, fakultatív programokon is részt vesznek. A sporton és a közös élményeken keresztül a fiatalok kapcsolódnak egymáshoz, barátságok születnek.

A 21. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája végeredménye:  

  1. helyezett Hajdú-Bihar megyei Gyermekotthoni Központ, Komádi
  2. helyezett Somogyvár Gyermekotthon
  3. helyezett Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata, Kelebia

 

Különdíjak:

Legjobb mezőnyjátékos: Seprényi Károly (Komádi)

Legjobb női játékos: Szántó Lívia (Somogyvár)

Legjobb kapus: Sovák Dániel (Somogyvár)

Gólkirály (17 góllal): Csonka Dominik (Tolcsva)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…