2022. 12. 5. hétfő

Vilma
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Nem alamizsnát kell osztani, hanem tisztességes megélhetést biztosítani a mezőgazdaságban is!

DK: Nem alamizsnát kell osztani, hanem tisztességes megélhetést biztosítani a mezőgazdaságban is!

Mélykúton hatalmas tüntetést kezdeményeztek a gazdák nemrégiben. A helyzet olyannyira feszült volt, hogy a teljes agrárvezérkar megjelent a helyszínen és egyből ígéretet is tettek, hogy kifizetik a korábban elmaradt 1,9 milliárd forint támogatást.

A probléma ezzel még nincs megoldva, a mezőgazdaságból, állattenyésztésből élők ugyanúgy a szakadék szélén egyensúlyoznak.

A Demokratikus Koalíció felszólítja az agrártárcát, hogy fejezze be a vidéket kizsákmányoló XXI. századi feudalizmust építő helyi agrár kiskirályok és embereik helyzetbe hozását. A sikeres mezőgazdaságot nem az határozza meg, hogy a minisztérium mennyi alamizsnát oszt szét, hanem az, hogy a gazdák a tisztességes munkájukkal megtermelt termékekért tisztességes árat kapnak. Szégyen, hogy miközben több száz milliárdot dob ki a kormány az ablakon minden másra, az ország élelmiszerellátásáért felelős gazdáknak nem képesek kifizetni a nekik járó, méltó összegeket.

A demokratikus ellenzék tagjaként úgy látjuk, hogy egy teljesen magára hagyott és kiszipolyozott agrárium talpra állítását kell megoldanunk, nagyon rövid idő alatt, a kormányváltás után.

Benedek Szilveszter
A DK Agrárkabinetének vezetője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Veszprém 2. sz. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

FRIDA, az élet múzsája
A DUDA ÉVA TÁRSULAT ÉS A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ BEMUTATJA: FRIDA, az élet múzsája látványszínház - mozgó festmények tárlata (Bemutató: 2022. decem…