2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Magyarázatot követelünk, miért szövetkeznek Szijjártóék az Európa ellen harcot indító Lukasenka-rezsimmel?

DK: Magyarázatot követelünk, miért szövetkeznek Szijjártóék az Európa ellen harcot indító Lukasenka-rezsimmel?

A magyar külügyminisztérium beismerése szerint, a tárca adott ki schengeni vízumot Svájc nevében Aljekszandr Lukasenka közvetlen bizalmi emberének, Vladimir Bazanovnak, akit néhány héttel ezelőtt a cseh rendőrség vett őrizetbe.

Lukasenka emberét többek között a választási csalásban és azt követő erőszakos megtorlásokban való részvétele miatt tiltották ki számos EU-s országból is.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a magyar kormány diplomáciai szívességet tesz az elszabadult fehérorosz diktátornak, aki nyílt háborút hirdetett Európa ellen. A DK tudni szeretné, hogy Szíjjártó Péterék miért gondolták indokoltnak segíteni a számos európai országból kitiltott Bazanovot? Járt-e napjaink egyik elsőszámú diktátorának képviseletében Bazanov Magyaországon? Tervez-e a magyar kormány az Európai Uniót hátba szúrva Lukasenka más embereinek is schengeni vízumot intézni? Szijjártó Péterék azonnali magyarázattal tartoznak, miért térítik le véglegesen Magyarországot az európai demokrácia útjáról és miért sodorják véreskezű, keleti diktátorok közelébe hazánkat.

dr. Vadai Ágnes 

A DK frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek