2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Így „segít” a magyar kormány – Több hónapos hitegetés után elbocsátották a Tungsram dolgozóit

DK: Így „segít” a magyar kormány – Több hónapos hitegetés után elbocsátották a Tungsram dolgozóit

Hiába ígérték meg februárban a Tungsram megmaradt újpesti és hajdúböszörményi dolgozóinak, hogy egy másik befektető átveszi őket, mostanra kiderült, ez korántsem így lesz. A hajdúböszörményi üzemből többen is utcára kerülnek, az újpestiből mindenkit elbocsátanak.

A Demokratikus Koalíció szerint ebből is látszik, hogy az Orbán-kormányra nem lehet számítani, ha emberek sorsáról van szó. Ezzel a lépéssel is százakat hagynak az út szélén az orbáni infláció okozta válság közepén, és nemcsak az elbocsátott dolgozókat, hanem egész családokat sodornak kétségbeesett helyzetbe. Ezek a dolgozók, ezek a családok most Orbán miatt élnek rosszul, miatta vesztik el a megélhetésüket, és még csak esély sincs rá, hogy kormányzati segítséget kapjanak. Ezért tett meg tavaly nyáron mindent a DK a megsegítésükre a kormány helyett: a XV. kerületben programot indítottunk a tungsramos álláskeresőknek. Mi akkor is segítünk, amikor a magyar kormányra már nem lehet számítani, mert csakis így lehetünk európai Magyarország.

Varju László, a DK újpesti országgyűlési képviselője 

Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatáspolitikai szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…