2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Idén hárman részesültek az Új Köztársaságért Díjban

DK: Idén hárman részesültek az Új Köztársaságért Díjban

Az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa minden évben olyan embereket díjaz, akik munkásságukkal, gondolatiságukkal, kiállásaikkal az új Magyar Köztársaság mielőbbi megszületéséhez járulnak hozzá.
Idén három ember részére ítélték meg az Új Köztársaságért Díjat:
Az idén elhunyt Kordás Lászlót, a Demokratikus Koalíció volt országgyűlési képviselőjét posztomusz díjazta az Alapítvány teljes életművéért, a magyar szakszervezeti mozgalomért végzett fáradhatatlan, áldozatos munkájáért, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott Magyarországon.
Vágó Istvánt a magyar médiában és közéleti nyilvánosságban, valamint a Demokratikus Koalíció elnökségében végzett munkássága elismeréseképpen díjazta az Alapítvány, mert konok következetességgel képviselt értékrendje jelképezi Magyarországon a köztársasági polgár eszményét.
Avarkeszi Dezső alkotmányjogász a Nemzeti Választási Bizottságban és a Demokratikus Koalíció elnökségében végzett munkája során egyaránt határozottan és megalkuvás nélkül képviselte a jogállamiság alapelveit, ezért részesült az Alapítvány díjában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…
Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…

További cikkek