2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Hivatali visszaélés miatt teszünk feljelentést a fideszes lehallgatási botrányban

DK: Hivatali visszaélés miatt teszünk feljelentést a fideszes lehallgatási botrányban

Sajtóhírek szerint a magyar kormány egy izraeli kémszoftver segítségével magyar újságírókat és ellenzéki politikusokat figyeltethetett meg.

Ha mindez igaz, az azt jelenti, hogy az Orbán-kormány egy terroristák és bűnözők megfigyelésére létrehozott kiberfegyvert vetett be pusztán pártpolitikai érdekből, mindenfajta bűncselekmény gyanúja nélkül, méghozzá munkájukat végző magyar újságírók és ellenzéki politikusok ellen. Ez túlmegy minden olyan határon, ameddig a magyar demokráciát leépítő, a szabad sajtót szétverő Fidesz ezidáig elmerészkedett.

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés gyanújával tesz feljelentést a fideszes lehallgatási botrányban. Sem Orbán Viktor, sem más nem dönthet úgy a magyar kormányból, hogy az állami szervek eszközeivel visszaélve lehallgatja és megfigyeli a független újságírókat és a kormány politikai ellenfeleit. Ha ilyet tesz, azzal nem csak a szabad sajtó maradéka ellen követ el megbocsáthatatlan bűnt, nem csak a demokratikus berendezkedés utolsó díszletét dönti le, hanem bűncselekményt követ el. A DK szerint mindez nem maradhat következmények nélkül: azoknak, akik ezt elrendelték, engedélyezték, jóváhagyták és végrehajtották, a börtönben van a helyük!

Kálmán Olga

A DK elnökségi tagja, II. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…