2023. 09. 27. szerda

Adalbert
1 EUR 391 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Hatalmasat zuhant a boltok forgalma a KSH szerint – Kudarcba fulladt az áremelések és megszorítások politikája

DK: Hatalmasat zuhant a boltok forgalma a KSH szerint – Kudarcba fulladt az áremelések és megszorítások politikája

A Központi Statisztikai Hivatal riasztó jelentést tett ma közzé a kiskereskedelmi forgalomról. A számokból egyértelmű, hogy a megszorítások és az orbáni infláció irtózatos rombolást végzett a családok költségvetésében, ugyanis 7,6%-kal csökkent a kiskereskedelmi forgalom.

Az embereknek sokkal kevesebb pénzük van bevásárolni és tankolni is; az élelmiszerüzletek forgalma 4,1%-kal, a benzinkutak forgalma pedig több mint 20%-kal esett vissza a tavalyihoz képest.

A Demokratikus Koalíció szerint mára egyértelmű, hogy kudarcba fulladt az áremelések és megszorítások politikája! Azzal, hogy a kormány a családokkal és a magyar vállalkozásokkal fizettette meg az elhibázott orbáni gazdaságpolitika árát, recesszióba lökte a magyar gazdaságot és visszavetette a boltok forgalmát is. Ez a megszorító politika a garancia arra, hogy amíg ez a kormány marad, addig velünk marad a megélhetési válság is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezzel szemben egy szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: le fogjuk törni az orbáni inflációt és nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat fogjuk emelni! Csak akkor fogunk kitörni a válságból, ha megszorítások helyett inkább támogatjuk a családokat és a magyar vállalkozásokat, másféle kiút nem létezik a jelenlegi helyzetből.

Barkóczi Balázs
A Demokratikus Koalíció szóvivője, országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek