2023. 06. 8. csütörtök

Medárd
1 EUR 369 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Elég volt a titkolózásból! – A kormány hozza nyilvánosságra, hány oltottat és oltatlant ápolnak kórházban

DK: Elég volt a titkolózásból! – A kormány hozza nyilvánosságra, hány oltottat és oltatlant ápolnak kórházban

Az Orbán-kormány a járvány kezdete óta eltitkolja az ország elől a legfontosabb járványügyi adatokat: legutóbb Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert az Inforádió kérdezte arról, hogy a kórházban ápoltak között milyen az oltottak és az oltatlanok aránya.

Nem véletlen, hogy ez minden más országban nyilvános adat, hiszen ez lehetne a legjobb érv az oltás mellett, az Orbán-kormány azonban ezt is eltitkolja, hozzájárulva ahhoz, hogy ne növekedjen az oltakozási hajlandóság.

A Demokratikus Koalíció szerint az egész országra nézve veszélyes a kormányzati titkolózás! A DK követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az eltitkolt járványügyi adatokat! Tudni akarjuk, hogy a kórházban ápoltak között milyen az oltottak és az oltatlanok aránya, hogy hogyan teljesítenek a különböző vakcinák, mely oltóanyagok jelentik a legjobb védelmet a kórházba kerülés ellen! Jogunk van tudni, hogy a részletes járványügyi adatokat, amiket minden más ország polgárai megismerhetnek, csak mi nem! Elég volt a kormányzati titkolózásból, a sumákolásból és a mellébeszélésből!

Varga Zoltán

A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek