2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Csak és kizárólag Karácsony Gergely főpolgármester kérésére szavazzuk meg a fővárosi költségvetést

DK: Csak és kizárólag Karácsony Gergely főpolgármester kérésére szavazzuk meg a fővárosi költségvetést

A Fővárosi Közgyűlés a mai napon fog szavazni Budapest jövő évi költségvetéséről. Ebben a költségvetésben a kormány ellenzéki városokat sújtó kivéreztetése, a rezsikrízis, valamint a kormánypárti politikusok által vezetett városoknak nyújtott pénzügyi mentőövekből való kihagyása következtében mintegy 80 milliárd forint bizonytalanság található.

Ezzel a költségvetéssel a Főváros nem tudott kikerülni a kormány halálos veszélyeket rejtő szorításából, Budapest elvesztette a pénzügyi önállóságát.

A Demokratikus Koalíció szerint a Főváros mozgástere mára szinte teljesen elfogyott, a város a jövő évi költségvetésben a gazdasági túlélésért fog küzdeni. A DK fővárosi frakciója ezért csak és kizárólag Karácsony Gergely főpolgármester kifejezett kérésére fogja megszavazni a költségvetést. Bár nem értünk egyet ezzel a költségvetéssel, a Fővárost irányító ellenzéki koalíció vezető erejeként a képviselőink nem kívánják megnehezíteni Budapest főpolgármesterének válságkezelő munkáját, sem a város egyéb ügyeinek intézését.

Szaniszló Sándor
a DK fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…
Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…

További cikkek