2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

Unikális agrárdiplomáciai képzés indul a MATE-n

A nemzetközi agrárkereskedelmi együttműködések alapja az aktív diplomácia és az agrárium megfelelő szakmai képviselete. Ennek támogatása érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az Agrárminisztériummal együttműködve agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzést indít 2023 februárjában az egyetem gödöllői campusán.

A képzésre elsősorban azoknak az agrár-, gazdaság- és társadalomtudományok vagy jog területén alapszakos végzettséggel rendelkező szakembereknek a jelentkezését várják, akik elhivatottak a magyar agrárium jövője iránt és a jövőben az agrárgazdasági és agrárpolitikai folyamatok tevékeny résztvevőjévé kívánnak válni.

A kétféléves képzés korszerű tudásbázist nyújt az agrárdiplomáciában, a nemzetközi agrárkapcsolatokban és a nemzetközi agrárkereskedelemben dolgozó szakemberek részére. A legfőbb cél a külpolitikai és a külgazdasági stratégiával összhangban levő agrárdiplomáciai tevékenység folytatásának tudományos igényű elméleti, módszertani és gyakorlati ismereteinek átadása.

A félévek során a hangsúly olyan, magasan kvalifikált szakemberek képzésén lesz, akik mind vezetőként, mind csapatban képesek önállóan dolgozni és bonyolult diplomáciai feladatokat megoldani, mind Magyarország, mind az Európai Unió, mind a harmadik világbeli országok szintjén. Jelentkezni 2023. január 13-ig lehet a MATE honlapján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…