2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Azonnali válaszokat várunk a kormánytól, hogy hogyan akarják elkerülni az oktatás összeomlását!

DK: Azonnali válaszokat várunk a kormánytól, hogy hogyan akarják elkerülni az oktatás összeomlását!

A kormány alkalmatlan járványkezelése ismét elérte az iskolákat és óvodákat is. Amíg tavasszal a magára hagyott pedagógusokért és az online oktatásban lemaradó diákokért aggódhattunk, most a kötelező oltás miatti tanárhiány fenyeget.

Már a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagóguskar vezetője is figyelmeztet: tömegével lehetnek olyan iskolák és óvodák, ahol az oltás miatt elküldött pedagógusok hiánya a működés összeomlásához vezethet. Eközben a kormány az egyházi iskolákban nem tette kötelezővé a pedagógusok beoltását.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat vár a kormánytól, hogy megtudjuk, hogyan tervezi a kormány kezelni a fenyegető pedagógushiányt, hogyan kerülik majd el az iskolák és óvodák működésének összeomlását? Továbbá magyarázatokat követelünk a kabinettől, hogy miért tesznek ismételten különbséget az egyházi és az állami iskolák között. Felháborítónak tartjuk, hogy Orbánék szemében a járvány közepén is vannak egyenlőbbek az egyenlők között. Ideje lenne végre a pedagógusokat partnerként kezelni és nem elüldözni őket a pályáról, függetlenül attól, hogy állami vagy egyházi iskolában tanítanak!

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum