2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Az Orbán-Putyin paktum miatt az európai ár ötszörösét fizetjük a gázért – Azonnal vonják vissza a kormányzati rezsiemelést!

DK: Az Orbán-Putyin paktum miatt az európai ár ötszörösét fizetjük a gázért – Azonnal vonják vissza a kormányzati rezsiemelést!

A kormány tavaly nyáron arra hivatkozva jelentette be a rezsicsökkentés eltörlését, hogy az nem tartható fenn a gáz magas világpiaci ára miatt.

Azóta tudjuk, hogy ez hazugság volt, valójában nem a világpiaci árak, hanem az Orbán-Putyin gázpaktum okozta a hétszeres rezsiemelést. Ezt bizonyítja egy friss adat is, a holland gáztőzsdén ugyanis 83%-kal csökkent a gáz világpiaci ára a kormányzati rezsiemelés óta, azaz a magyarok ötször annyit fizetnek a gázért, mint amennyibe az valójában kerül.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell vonni a kormányzati rezsiemelést! Elég volt abból, hogy a magyarok az Orbán-Putyin gázpaktum miatt az európai gázár ötszörösét fizetik Vlagyimir Putyinnak! Elég volt az áremelésekből mind a rezsi, mind az élelmiszerek, mind az üzemanyagok esetében, nem lehet még több bőrt lehúzni a magyarokról! Bármennyire is jól jár a kormány az orbáni inflációval és az áremelésekkel, ez egészen biztosan tönkre fogja tenni a magyar családokat, a magyar vállalkozásokat és a magyar gazdaságot. Éppen ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, de ehhez előbb Orbánnak mennie kell.

Molnár Csaba 

A DK európai parlamenti képviselője 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …