2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A „Vadvirágos Újpest” program után egy évvel indult el a „Vadvirágos Budapest” program is – Felhívjuk a Főváros figyelmét a díjnyertes újpesti program tapasztalataira!

DK: A „Vadvirágos Újpest” program után egy évvel indult el a „Vadvirágos Budapest” program is – Felhívjuk a Főváros figyelmét a díjnyertes újpesti program tapasztalataira!

Két évvel ezelőtt, 2020-ban indult el a főváros egyik ütemesen fejlődő városrészében, Újpesten elsőként a „Vadvirágos Újpest” program, amelynek keretében gondosan összeválogatott, előnevelt növényeket ültetünk.
Ezek már az első évben látványosak, ezért a lakossági támogatásuk is magasabb, és más kísérletekkel szemben még rosszindulattal sem lehet azzal vádolni, hogy gaztenger vagy “kullancsfuttató” lenne. Ráadásul az újpesti modell kiválóan alkalmas sűrűbben beépített városrészek, illetve osztósávok virágosítására, s esztétikai értékük mellett nagy vonzerőt gyakorolnak a városi rovarokra, beporzókra is.
Újpest DK-s alpolgármestereként üdvözlöm, hogy a „Vadvirágos Újpest” program nevének mintájára elindult a „Vadvirágos Budapest” program is. Ugyanakkor szeretnénk megosztani a példaértékű, díjnyertes újpesti modell tapasztalatait a fővárosi döntéshozókkal a nagyobb lakossági támogatásuk segítése érdekében is. Nyilván nem véletlenül nyertük el a Virágos Magyarország versenyen a főváros fődíját tavaly. Szívesen látjuk Újpesten a főváros érdeklődő döntéshozóit, de szakmai tanácsokkal is szívesen segítjük munkájukat.

Trippon Norbert 

Újpest DK-s alpolgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …