q DK: A szentesi szülészet bezárása is egy lépés volt Orbánék tervében, ami a fizetős egészségügyhöz vezet - Royalmagazin.hu

2024. 05. 28. kedd

Emil, Csanád
1 EUR 383 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A szentesi szülészet bezárása is egy lépés volt Orbánék tervében, ami a fizetős egészségügyhöz vezet

DK: A szentesi szülészet bezárása is egy lépés volt Orbánék tervében, ami a fizetős egészségügyhöz vezet

Sorra záratja be az Orbán-kormány a magyar kisvárosok szülészeti-nőgyógyászati osztályait. A folyamat legutóbbi áldozata Szentes, ahol január óta megszűnt a szülészeti ellátás a Dr. Bugyi István Kórházban.

Ezzel mintegy 60 ezer, Szentesen és környékén élő ember maradt gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül. Az itt élő, szülésre készülő nőknek Szegedre, Hódmezővásárhelyre vagy Kecskemétre kell utazniuk, ha orvosi ellátáshoz akarnak jutni.

A DK szerint az Orbán-kormány tudatosan, fokról fokra építi le az állami egészségügyi ellátást, mert egyetlen fillérrel sem hajlandóak növelni az állami kiadásokat, így marad az ellátás szűkítése és összevonása. A kisvárosi kórházak leépítése is ebbe a folyamatba illeszkedik. Az Orbán-kormány a megyei kórházakba vonja össze a megmaradt erőforrásokat és átvezénylik a szakorvosokat. Eközben fokozódik az orvosok és a szakdolgozók masszív elvándorlása külföldre és a magánellátásba, hiszen a béreket továbbra sem rendezik. Az Orbán-kormány a lehető legtöbb embert akar a fizetős egészségügybe, magánkórházakba és magánrendelésekre átterelni, akinek pedig nem lesz pénze magánorvosra, órákat utazhat vagy hónapokat várhat az orvosi ellátásra és a szakvizsgálatokra. A DK szerint minden magyar embernek, éljen bárhol Magyarországon, joga van az ingyenes és belátható időn belül hozzáférhető egészségügyi ellátáshoz.

Dr. Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője

Ráczné Földi Judit, a DK országgyűlési képviselője

 

Dr. Komáromi Zoltán és Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/618204886822692

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-Qn2WmHN1u1

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek