2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést! – Nem lehet egy megélhetési válságban a nyugdíjasokkal hiteleztetni az államot

DK: A kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést! – Nem lehet egy megélhetési válságban a nyugdíjasokkal hiteleztetni az államot

A Népszava számolta ki, hogy a nyugdíjtörvény alapján novemberben 5, januárban pedig 12 százalékos emelésre számíthatnak a nyugdíjasok. Ezek utólagos nyugdíjemelések amiatt, hogy a nyugdíjak nem követték az inflációt.

Hiába tudta tehát jó előre a Fidesz, hogy a forint az orbáni infláció miatt történelmi mélypontra süllyed, direkt alacsony inflációval tervezték a költségvetést. A kormány nem csak megszorításokkal, hétszeres gázáremeléssel és élelmiszerdrágulással szorongatja a nyugdíjasokat, de ők hitelezik az államot is, és csak utólag kapják majd meg a valós infláció szerinti emelést.

A DK követeli, hogy hozzák előre a novemberi nyugdíjemelést! Nem lehet egy megélhetési válság alatt a nyugdíjasokkal hiteleztetni az államot, ez tisztességtelen minden emberrel szemben, aki itt dolgozta és adózta végig az életét. Mire a novemberi vagy a januári emelés megérkezik, idősek ezreinél lesz kikapcsolva a gáz és a villany, és majd költhetik arra az utólagos nyugdíjemelést, hogy visszakapcsolják náluk a fűtést és az áramot. Éppen elég baj, hogy Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon, azonnal előre kell hozni a novemberi nyugdíjemelést!

Gy. Németh Erzsébet

A DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek