2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Kuba igazi kincse, a rum

Mi mindent kaphatunk attól a különleges rumváltozattól, amit méltán szoktak Kuba kincseként is emlegetni? Egyáltalán minek tudható be az, hogy a kubai rum fantasztikus varázsát mondhatni senki nem kérdőjelezi meg?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten is. Remélhetőleg némi kedvet is csinálva ahhoz, hogy a következő adandó lehetőségnél sikerüljön megízlelni a kubai rumok kinccsel felérő darabját.

Kuba és a rum – mondhatni egy és elválaszthatatlan

Részben annak is köszönhetően, hogy a taínóiak már azt megelőzően is évezredek óta éltek a területen, mielőtt Kolumbusz az 1492-es évben véghezvitte a méltán híres felfedezését. Kuba a történelmét tekintve elképesztően sokszínű országnak számít.

Nem véletlen, hogy például az iDrinks webshop rum kínálatában is olyannyira népszerűek a kubai rumváltozatok. Illetve azt sem igazán lehet vitatni, hogy egy ennyire változatos történelemmel rendelkező ország azt állítsa magáról, hogy a lepárlás művészetében és az érlelés artisztikájában nincs igazán versenytársuk.

A hangulat, a terület elképesztő varázsa és egyfajta mágia lengi körül a kubai rumok legtöbbjét. Persze ezen a színtéren is akadnak egészen fenomenális változatok, ezt nem tudjuk vitatni.

Mitől olyannyira varázslatos élmény a kubai rum fogyasztásának élménye?

Talán a dolog nagyban tudható be annak is, hogy a kubai rumokban kifogástalan érzékkel sikerül vegyíteni a kultúrát, a hagyományt és a kubai rum művészetét. Ez a hármas pedig kétségkívül páratlan élményt hozhat ki eredményül.

Sokszor az ember már attól is egy kubai bár teraszán képzelheti magát gondolatban, ha csak lehetősége van ízlelni a kubai rumok egy-egy minőségi változatának kortyait. Amelyek között a kísérletező kedvűek nem véletlenül szeretnek válogatni.

Biztos ami biztos alapon persze mi is hoztunk egy nyerő tippet a bejegyzés keretei között. Úgyhogy rögvest rá is térünk arra a rumra, amit bátran lehetne akár Kuba kincsének is nevezni.

Íme egy kiváló példa a kubai rum fantasztikus minőségére

César Martí nevét érdemes lehet ismerni akkor, ha előszeretettel fogyasztjuk a minőségi rumokat. Merthogy nem másról, mint Kuba legfiatalabb „Rum mesteréről”, avagy Maestro Ronero titulusú emberéről van szó.

Akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az Eminente Reserva 7 Years Rum esetében minden előzetes kívánságunk teljesülhet. Egyszerre jelentve egyszerű, ugyanakkor mégis stílusos élményt minden cseppjében.

Ha tehát a kubai rumok között szeretnénk egy-egy remekbe szabott darabot kipróbálni, akkor az Eminente tökéletes választásnak minősülhet. Példának okáért egy-egy társasági esemény keretei között, vagy pedig otthon egy szivar mellett kortyolva./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek