2024. 02. 23. péntek

Alfréd
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány csődbe akarja vinni a budapesti tömegközlekedést

DK: A kormány csődbe akarja vinni a budapesti tömegközlekedést

A kormány még az idei évre ígért 12 milliárd forintos célzott támogatást sem utalta át a BKV-nak, miközben már a jövő évet veszélyezteti a Budapest-ellenes kormányzati politika.

A Főváros a jelenlegi helyzetben még akkor sem tudná garantálni, hogy a BKV nem fog jövőre csődbe menni, ha a jövő évben egyetlen forinttal sem emelkednének a bérek a cégnél. Márpedig az alapvető működési költségek biztosítása mellett a béremelés is elengedhetetlen, ha nem akarjuk, hogy a pénzhiány mellett emberhiány is akadályozza a mindennapi működést.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány csődbe akarja vinni a budapesti tömegközlekedést, hogy majd a választási kampányban az ellenzéki városvezetésre mutogathasson. Világos üzenet ez a budapestieknek:, ha szeretik a városukat és azt szeretnék, hogy továbbra is működjön, akkor jövő tavasszal egyszer és mindenkorra le kell váltaniuk az Orbán-kormányt. A DK szerint egyedül a kormányváltás a garancia arra, hogy Budapest végre úgy működhessen, ahogy megérdemli; szabad, európai nagyvárosként, minden magyar fővárosaként, ahol nem fenyegeti a napi működést is egy gátlásait vesztett elnyomó hatalom.

Nemes Gábor

A DK közlekedési szakpolitikusa, XVI. kerületi szervezetének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…