2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány a bejglibe rejtve nyomná le a magyarok torkán az újabb megszorításokat

DK: A kormány a bejglibe rejtve nyomná le a magyarok torkán az újabb megszorításokat

Az Orbán-kormány a két ünnep között rendeleti úton hirdette ki az orbáni infláció és az elmúlt 12 év okozta válság miatt átírt jövő évi költségvetést.

A rendhagyó gyakorlat azt a célt szolgálja, hogy akkor készítsék elő szép csendben a legújabb adóemeléseket, amikor mindenki a családjával foglalkozik és hallani sem akar a politikáról. Orbán Viktor tehát olyannyira elvesztette az irányítást a történések felett, hogy kétségbeesésében a bejglibe rejtve nyomná le a magyarok torkán az újabb megszorításokat.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz jövő évi költségvetése a sodródás és a tehetetlen megszorító politika költségvetése. Orbán Viktor láthatóan nem tudja kivezetni Magyarországot az általa okozott válságból, nem tudja új pályára állítani a magyar gazdaságot, ezért megszorításokkal és adóemelésekkel próbálja betömni a költségvetésben tátongó lyukakat. Ez a sodródás, a tehetetlenség és a kormányzásképtelenség biztos jele; csak a leggyengébb kormányok tekintenek az emberek pénztárcájára utolsó menedékükként.

Mára az Árnyékkormány jelenti Magyarország egyetlen reményét arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból. Ehhez az elmúlt 12 év orbáni politikájának és az Orbán-kormánynak is mennie kell.

Varju László

frakcióvezető-helyettes, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek