2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kezdő pedagógusbér még a lakhatási költségeket sem fedezi – 2022 után visszaadjuk a tanárok becsületét!

DK: A kezdő pedagógusbér még a lakhatási költségeket sem fedezi – 2022 után visszaadjuk a tanárok becsületét!

Magyarországon 2010 óta nincs olyan társadalmi csoport – leszámítva a NER kiszolgálóit, szerencselovagjait és strómanjait – akik ne kerületek volna évről évre mélyebb és kiszolgáltatottabb helyzetbe:

A pedagógusok tíz év alatt egyre kevesebb megbecsüléssel és fizetéssel küzdenek a pályán. Az Eduline hívta fel a figyelmet, hogy a kezdő tanárok számára súlyos problémát jelent a lakhatás megoldása, ugyanis miközben a fizetések stagnálnak, a lakbérek emelkedtek az elmúlt években.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék szégyene, hogy ma Magyarországon egy kezdő pedagógusnak esélye sincs arra, hogy egyedül fenntartson egy albérletet, arról nem is beszélve, hogy saját lakást vásároljon. A Fidesz-uralom tíz éve alatt eljutottunk oda, hogy Európa sereghajtóiként egy elszegényedett ország szégyenkező lakóiként eltartjuk a szűk uralkodó elitet, akik közpénzből szedték meg magukat, miközben elképesztő tanárhiány uralkodik az országban, jóformán már senki sem választja a tanítói hivatást. Mi, európai magyarok a 2022-es választás után visszaadjuk a pedagógusok becsületét, és olyan béreket fogunk biztosítani, ami méltó a tanári pályához!

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa, országgyűlési képviselőjelöltje Kőbányán és Kispesten

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…