2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A GE és a Siemens sem szállíthat alkatrészeket Paks 2-höz – A beruházás végleg megbukott 

DK: A GE és a Siemens sem szállíthat alkatrészeket Paks 2-höz – A beruházás végleg megbukott 

Bár a kormányzati struccpolitika nem szeretne tudomást venni róla, most már sok okból tűnik biztosnak, hogy nem épül meg Paks 2. A paksi beruházást hitelező orosz bank uniós szankciók alá került, a Roszatommal kapcsolatos szankciókat a Fidesz is megszavazta az Európai Parlamentben, a paksi fejlesztéshez pedig nyugati alkatrészek is kellenek.

A GE szállítaná az erőmű turbináját, a Siemens az erőmű rendszerirányításáért felelne, de ehhez azzal a Roszatommal kellene együttműködniük, amely újabb lehetséges szankciók kereszttüzében áll.

A Demokratikus Koalíció szerint megbukott a kormány elmúlt 12 évének legnagyobb terve, a Paks 2-ről szóló orosz beruházás. Nyilvánvaló, hogy a kormány jelenlegi egyetlen célja, hogy legalább a választásig eltitkolja a bukást, és úgy tegyen, mintha Paks 2-vel minden a legnagyobb rendben lenne. Ez hazugság, a kormány nem fog tudni atomerőművet építtetni az oroszokkal. A DK felszólítja a kormányt, hogy mostantól egyetlen forintot se költsön a paksi beruházás előkészítésére, ne adjon pénzt a fideszes oligarcháknak Paks 2-re hivatkozva, hiszen az eddigi konstrukcióban ez biztosan nem fog megépülni!

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…