2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Két év után újra nagyrendezvény Miskolcon

A Szabad Miskolcz nevű programsorozat a rendhagyó emlékezés és az újratalálkozások helyszíne

Miskolc városa 2022-ben rendhagyó módon emlékszik meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről, hogy igazi, közös élménnyé tegye a magyar szabadság legszebb ünnepét. A három napos programsorozat történelmi műsorokkal, zenével, játékokkal, ételekkel és italokkal, vásárral várja az érdeklődőket.

 

Szabad Miskolcz nevet kapta az a programsorozat, amelyet Miskolc március 13-14-én rendez meg, és amely egyfajta előfutára a városban már megszokott március 15-i hivatalos megemlékezéseknek. A rendezvény célja, hogy visszahozza azt a hangulatot, találkozási és közös ünneplési lehetőséget, amelyre az elmúlt két év nem adott lehetőséget.

 

„Miskolc 2 éve vár arra, hogy újra nagy rendezvénynek adjon otthont. Két éve várunk arra, hogy újra együtt legyünk. Ezért március 13-án és 14-én újra életre keltjük Miskolc belvárosát, ahol a zenéé, a történelmi játékoké, a kulturális és gyermekprogramoké lesz a tér. Idén így készülünk március 15-re” – mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere.

 

A programok széles választékával találkozhatnak a rendezvényre látogatók: lesz felvonulás, népi gyermekjátszótér, kézműves portékák vására, kismesterség-bemutatók, történelmi jelenetek, gyermekeknek szóló előadások, néptánc, valamint nappali és esti koncertek. Olyan fellépők színesítik a programot mint a Paddy and The Rats, a Hooligans, a Brains, a Kerekes Band és a Bohamian Betyars, de kihagyhatatlan élményeket ígér napközben a Góbé zenekar és a Cimbalaband koncertje is a Szinvavölgyi Néptáncműhely és a Császta Néptáncegyüttes táncával.

 

„Vannak örök értékeink, amiken nem változtattak a századok, a kurzusok, a győzelmek és a vereségek. Olyan értékeink, amiket csak megerősítettek hőseink tragédiái és ha el akarták őket venni tőlünk. Értékek, amik mindannyiunkban élnek születésünktől fogva. A béke és szabadság eszméi ma aktuálisabbak, mint szerettük volna. Tegyünk hitet ezen eszmék mellett” – tette hozzá a polgármester.

 

A Szabad Miskolcz rendezvény a „Legyen béke, szabadság és egyetértés!” szlogent kapta, egyszerre utalva az 1848-as és napjaink eseményeire is.

 

A rendezvény minden programja ingyenesen látogatható.

 

Bővebb információ és részletes program:

https://www.miskolc.hu/szabad-miskolcz

https://www.facebook.com/events/1000848213853454

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek