2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Demokratikus Koalíció: A kormány vonja vissza a szakszervezetek elleni támadását!

Demokratikus Koalíció: A kormány vonja vissza a szakszervezetek elleni támadását!

Egy friss törvénytervezetet szerint a kormány eltörölné, hogy a munkavállalók rendelkezhessenek arról, hogy a fizetésükből levonják a szakszervezeti tagdíjakat, azokat a jövőben maguknak a szakszervezeteknek kellene begyűjteniük.

Ez egy nyilvánvaló támadás a szakszervezetiség ellen. Az Orbán-kormány ezzel szeretné kirántani a szőnyeget a munkavállalói érdekképviselet alól, miközben a munkából élők lassan a szőnyeget fogják kirántani vasárnapi ebédnek az orbáni infláció és az áremelések miatt.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány vonja vissza a szakszervezetek elleni támadását! Orbán Viktor akkor sem vetheti vissza évtizedekkel a munkavállalók érdekképviseletét, ha az elmúlt 30 év legnagyobb megszorító csomagja miatt joggal fél a szervezett tiltakozástól. A DK szerint nem a munkából élők képviseletét és tiltakozását kell letörni, hanem azt, ami a bajaikat okozza: az orbáni inflációt és az áremeléseket! Erre készül a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek!

Nemes Gábor 

A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…
Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek