2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

X. Császtai búcsú ökörsütéssel

Bizony azt hittük elmossa az eső a jubileumi rendezvényt, a X. Császtai búcsút, de az égiek kegyesek voltak az edelényiekhez, s így 35 csapat bográcsában rotyogtak a finomságok, s több ezren látogattak ki a szőlőhegyre.

 

Tíz esztendővel ezelőtt a Hegyközség elnöke Virág Tamás – aki civilben, edelényi vállalkozó, de az önkormányzati testületnek is tagja, – kezdeményezte, hogy a szőlő hegyen megrendezzék a búcsút, de azóta már nagyon sok beruházással szépítette az önkormányzat, a civilek, az egyesületek a területet. Elkészült a hegyre vezető kiváló út, szép harangláb épült, s az idén elkészült a kilátótorony is és az Uradalmi borház is.

 

A végül is csodálatossá derült kora őszi napon, egy 400 kilós ökör forgolódott a nyárson, s bizony már délutánra az utolsó csöppig elfogyott, pedig a 35 csapat bográcsában is jóféle falatok sültek, főttek. Molnár Oszkár polgármester, gombás, csülkös, pacalt főzött, amit a zsűri különdíjjal jutalmazott, de nagy sikere volt a tárkonyos ragunak is, no meg a különféle gulyásoknak, pörkölteknek is. Zagyva István séf látta el a zsűri elnöki tisztet, s értékelésében kiemelte, hogy rendkívül háziasak, magyarosak voltak a versenyzők ételei, kellően fűszerezettek, s bátran fordultak a szakácsok a különlegesebb fűszerekhez is. Változatos köreteket kínáltak el a pörköltekhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze kulturális programnak sem volt híján a rendezvény, kisebbek és nagyobbak jól szórakozhattak.

OBE-OL

További fotók a galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …